Rokkedyssegaard

Friske, søde bær og sjove oplevelser

Jordbærkage

Jordbærkage

Sommer i Danmark er smagen af jordbær. Friskplukkede jordbær på den klassiske jordbærkage er smagen af sommer. På både Rokkedyssegaard i Kirke Værløse og Gundekildegaard ved Vejby Strand serverer vi naturligvis jordbærkager i Jordbærcaféen hele sommeren.

Mazarinbunde
Ingredienser:
15 kager
300 g smør
300 g sukker
300 g marcipan
6 æg
90 g. mel
300 g. smeltet mørk chokolade.
800 g. Rokkedysse jordbær

Fremgangsmåde
Sukker og smør piskes godt sammen.
Riv marcipanen og tilsæt den.
Æggene tilsættes et af gangen.
Melet tilsættes til sidst.
Dejen fyldes i forme på ca. 10 cm i diameter.
Bages ved 175 C. i ca. 18 min.
Tag dem ud og lad dem køle af I 5 – 10 før de vendes ud af formen.
Den smeltet chokolade smøres på kagerne.
Kagerne sættes til side. Gerne lidt køligt.

Vaniljecreme
Ingredienser
½ l. mælk
1 tsk. vaniljesukker
1 ½ spsk. maizena
4 spsk. sukker
1 dl. pastauriserede æggeblommer
2 dl. fløde.

Fremgangsmåde
Mælken varmes op sammen med vaniljesukker. Det skal ikke koge, men meget tæt på kogepunktet.

Sukker og æggeblommer piskes godt sammen så der dannes en hvid cremet masse.

Maizena vendes i masssen.

2 dl. Af den varme mælk hældes I æggemassen mens der piskes. Herefter hældes massen tilbage i gryden.

Massen varmes op mens der røres. Det må ikke koge, da det så vil skille. Men den holdes på en jævn temperatur og stille og roligt vil massen blive tykkere.

Massen hældes i en skål og sættes på køl.

Når cremen er kold røres den godt sammen og sigtes. Massen skal have lidt hjælp ved at presse massen med en ske.

Fløden piskes og vendes sammen med cremen.

Saml kagen
Kagebundene sprøjtes med kagecremen. Hvis du ikke har en sprøjtepose kan du sagtens komme cremen på med en ske.

Og nu til det det vigtigste. Du finder de flotteste jordbær, små eller store efter din smag, som skæres i mindre stykker og lægges på kagen.

Velbekomme.