Rokkedyssegaard

Friske, søde bær og sjove oplevelser

Jordbærroulade med jordbærsirup

Roulade med friske jordbær og Rokkedysse’s egen jordbærsirup

Roulade er lig med mormor og jordbær er lig med sommer. Den kombination kan få enhver kageelsker til at smelte.

Det er en rigtig god ide at starte på denne dagen før den skal serveres. Rouladen har rigtig godt af at stå 1 døgn i køleskabet før den skæres og serveres.

Hvis du ønsker stykker af jordbær inde i kagen, så hak 200 g. jordbær og drys dem over cremen inden du ruller den sammen.

Marcipanbund
Ingredienser
4 æg
150 g. sukker
150 g. mel
1 tsk. Bagepulver
100 g. revet marcipan
3 spsk sukker til at drysse på den færdigbagte kagebund.

Fremgangsmåde
Pisk æg og sukker til en luftig masse.
Mel og bagepulver sigtes i dejen og vendes rundt. Ikke for hurtigt, da luften i dejen så forsvinder.
Til sidst vendes den revet marcipan i.
Dejen smøres ud på en bradepande.
Den bages v. 220 g. i ca. 6-8 min. Den skal ikke blive mørk og må ikke få for længe, da bunden så vil knække når den skal rulles.
Når bunden er færdigbagt tages den ud og der drysses et tyndt lag sukker på.
Læg et stykke bagepapir henover og en bageplade, eller en flad genstand som passer med rouladens størrelse, ovenpå. Vend den nu om så bunden vender op af. Træk bagepapiret forsigtigt af.
Læg bagepapiret ovenpå igen og et viskestykke, så den ikke bliver tør. Lad dette ligge indtil du er klar med fyldet.
Bunden kan sagtens laves et par dage i forvejen. Men husk at pakke den godt ind i, evt. Med husholdningsfilm, så den ikke bliver tør.

Fyld til rouladen
Ingredienser
Jordbærsirup fra Rokkedyssegård. Ca. ¼ flaske (33 cl.)
1 bakke Rokkedyssejordbær. Ca. 500 g.
2,5 dl. Piskefløde
Fremgangsmåde
Hak jordbærrene i ca. 1×1 cm.
Fløden piskes.

Samles
Læg kagebunden på et skærebræt eller andet, som kan passe i dit køleskab.

Kom jordbærsiruppen på kagebunden.

Smør den pisket fløde ud på bunden. Herefter drysses med de hakkede jordbær.

Rouladen rulles. Læg jævnligt bagepapiret hen over rouladen og stram den lidt op. Når den er færdigrullede lægges bagepapiret hen over kagen og evt. Også med et viskestykke.

Sættes på køl til dagen efter.