JULEÆNDER
HENT JULEANDEN PÅ ROKKEDYSSEGAARD
Vi har tidligere opdrættet juleænder her på Rokkedyssegård, til glæde for mange af vores kunder.
Desværre er skal juleænder, trods navnet, opdrættes fra midten af sommeren, hvor vi på Rokkedysse har meget travlt med alle vores bær.
Derfor har vi nu lavet et samarbejde med en god kollega, der er specialist i juleænder. Her vil vores juleænder blive opdrættet, under samme gode forhold som her, og derfor fortsat være til salg i vores gårdbutik.
OM JULEÆNDERNE
Ænderne opdrættes under bedst tænkelige forhold. Fra 1 levedøgn passes de små ællinger nænsomt, og får her den bedste start. Når de efter nogle uger er blevet robuste, og har sat de første fjer, så kan ællingerne lukkes ud på græs. Her går de resten af deres levetid, og kan frit gå rundt i de kæmpestore indhegninger, og spise alt der græs de kan overkomme.
Ænderne lever til de er 16 uger (til sammenligning slagtes ænder i standart opdræt som 8 uger), og bliver her slagtes på den mest skånsomme måde. Ænderne indfanges af deres vante personale, og transporteres herefter til slagteriet. Transporten er overkommelig, da slagteriet ligger lige ved siden af marken hvor ænderne går. En dyrlæge kontrollerer hver enkelte and, og sikre at alle er sunde og raske. Slagteriet er autoriseret, og er specialister i håndtering af ænder.
Vores juleænder er af racen Dansk Landand. Det er en forædlet race, med udspring i de vilde svømmeænder. Racen kendetegner sig ved at give store flotte slagtedyr, med et godt fedtlag. Det store fedtlag giver et sprødt skind, fantastisk smag, og meget mørt kød. Fedtlaget gør også at anden er nem at stege, uden at den bliver tør. Vægten af ænderne spænder fra ca. 3 til 3.8 kg, dog ligger de fleste på 3-3,4 kg. Der medfølger indmad (lever, hjerte, kråse) til alle ænder.
BESTILLING OG AFHENTNING
UDSOLGT
Tak for alle bestillingerne!
Afhentning af ænderne skal ske på en af følgende datoer:
- Rokkedyssegaard Juleåbent den 7. – 8. december kl. 10.00-17.00
- Rokkedyssegaard Juleåbent den 14. – 15. december kl. 10.00-17.00
- Rokkedysse andeafhentning 20. december kl. 15.00 – 17.00
- Rokkedyssegaard Juleåbent den 21. december kl. 10.00 – 17.00.
Alle ænder er frosne ved udlevering. Anden skal opbevares på frost, indtil 2-3 dage før tilberedning.
TIPS TIL TILBEREDNING – VORES OPSKRIFT
Du finder vores tips til tilberedning og opskrift her: https://rokkedysse.dk/juleand/
FAKTA
Race: Dansk Landand.
Opdrættet: Jørgen Bang, Ugerløse
Slagtet: På gården hvor ænderne er opdrættet
Slagtet vægt: 2,8 -3,5. normalt vægt 3,3 kg
Pris inkl. moms. 180 kr. pr kg (samlet pris ca. 590 kr.)
Depositum 250 kr.
ROKKEDYSSE BÆR
Vi arbejder for, at de friskplukkede bær kommer på tallerkenen samme dag, som de plukkes. Dette gælder både hos vores gæster, kunder og i restauranter i Nordsjælland og København. Vi dyrker sorter, som smager ualmindeligt godt, og vi plukker bærerne, når de smager allerbedst. Vi passer på planterne og miljøet og bruger så vidt muligt mekaniske og biologiske dyrkningsmetoder.
Rokkedysse ® er vores varemærke og din garanti for bær med smag.
Velbekomme,
Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen