Rokkedyssegaard

Vi vil, at du skal have en særlig oplevelse med at spise bær. Vores friske bær er plukket i dag – hver eneste dag i hele sæsonen. Vores bærprodukter fra marmeladeriet (gårdkøkkenet) er fyldt med bær, andre naturlige råvarer og smag. Vi inviterer også til at du kan nyde en Rokkedysse Is, smoothie, bærkage og meget andet. Vi inviterer til, at du kan tage kæresten, familien og venner med i jordbærmarken og smage og plukke jordbær. Kom endelig forbi. Vi byder naturligvis altid på en smagsprøve.

Vores historie

Familien har dyrket frugt på Værløse egnen i generationer, og i 1989 rykkede vi, Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen, ind på Rokkedyssegård. En af vores bryllupsgaver var 20.000 jordbærplanter, og siden har vi dyrket bær i massevis. Først jordbær, så hindbær, brombær, kirsebær og andre bær. Vi solgte de første bær direkte fra ladeporten, og det gør vi stadigvæk. Laden er nu blevet til en gårdbutik og gårdcafé. Vores tre børn er vokset op med bærlivet på gården og deler vores ambition om at gøre det til en oplevelse af spise bær. En oplevelse vi gerne vil dele med jer.

I 2011 indviede vi gårdkøkkenet, hvor vi i sæsonen hver dag mikser smoothies, rører is, bager bærkager og tilbyder alle mulige bærprodukter. I 2011 var vi med til at åbne Torvehallerne i København, og vi blev meget begejstrede for stemningen og stedet. Derfor kører vi hver dag hele sommeren med friske bær fra Rokkedyssegaard til vores Rokkedysse Bærbod i Torvehallerne midt i København.

I 2014 realiserede vi en drøm om at åbne en bærgård tæt på Nordsjællands strande. I Vejby Strand ligger Gundekildegård, hvor vi også dyrker jordbær og inviterer indenfor i gårdbutik og gårdcaféen. Lysten til at servere vores egne Rokkedysse is, kager og bær kulminerer i 2017, hvor vi åbnede Danmarks første Jordbærcafé i Dronningmølle tæt på strand og hav.

Vores passion og mission

Vi arbejder for at de friskplukkede bær kommer på tallerkenen samme dag, som de plukke. Dette gælder både hos vores gæster og på restauranter i Nordsjælland og København. Vi dyrker sorter som smager ualmindeligt godt, og vi plukker bærerne, når de er på det helt rigtige stadie og smager allerbedst. Vi passer på planterne og bruger næsten udelukkende mekaniske og biologiske dyrkningsmetoder.

Vi vil udvikle os gennem samarbejde med kokke, madhåndværkere, madformidlere, landmænd og gartnere. Sammen kan vi gøre de lokale og nære madoplevelser endnu mere spændende. Derfor er vi aktive i mange samarbejder såsom Smag på Nordsjælland, Smag på Furesø, Spisekammer Gribskov, lokale erhvervsforeninger, Nordsjællands Landboforening og GASA Nordgrønt.

Gårdbutikken og gårdcaféen er åben på Rokkedyssegaard fra 27. april til 21. oktober 2018 – hver dag hele sommeren. Endvidere har vi juleåbent tre weekender i december måned.

Følg sæsonens gang på vores facebookside. Adressen er Lejrvej 45, Kirke Værløse, 3500 Værløse.