Marmeladeriet – gårdkøkkenet på Rokkedyssegård.
I 2011 fik Torben Bo nøglerne til marmeladeriet af Lisbeth. Forud var gået en spændende byggeproces, hvor den gamle gårdlænge blev genopbygget og indrettet til et produktionskøkken.
Lisbeth var bygherre på byggeprojektet, hvor både æstetisk og indretning spillede en stor rolle. Derfor er længen genopbygget i sammenhæng med den trelængede gård, samme gule farve og med stråtækt tag. Torben Bo stod med nøglerne og havde lige forladt sit lederjob på Landbrug og Fødevarer. Selv om det i mange år havde handlet om innovation i fødevarebranchen, så var det udfordrende selv at skulle til at røre i gryderne.
Sammen med vores ”huskok” Benedikte gik vi i marmeladeriet. Vi kiggede på den blanke og helt nye 100 liters kipgryde, som Lisbeth havde foræret Torben Bo i fødselsdagsgave.
Hvad skal være dogmereglerne? spurgte Benedikte, og svaret har siden været ledetråden for det arbejdet i gårdkøkkenet:
-
- Masser af Rokkedysse bær i alle produkterne.
- Nænsom tilberedning med fokus på smag, duft, konsistens og farve
- Ingen tilsætningsstoffer
- Brug af økologisk rørsukker, fordi rørsukker fremhæver bærsmag mere end hvidt sukker
I løbet af de 10 år har Marmeladeriet udviklet sig til et køkken, hvor bærhåndværket får frit løb. Vi har recepter på mere 100 forskellige bærprodukter, vi rør is med masser af bær, vi bager hindbærmuffins og jordbærkager og vi finder på nyt hele tiden.
Produkterne fra Marmeladeriet sælger og serverer vi i gårdbutikkerne og Jordbærcaféerne på Rokkedyssegaard og Gundekildegaard.