Skip to main content

MARMELADERIET

Marmeladeriet – gårdkøkkenet på Rokkedyssegård.

I 2011 fik Torben Bo nøglerne til marmeladeriet af Lisbeth. Forud var gået en spændende byggeproces, hvor den gamle gårdlænge blev genopbygget og indrettet til et produktionskøkken.

Lisbeth var bygherre på byggeprojektet, hvor både æstetisk og indretning spillede en stor rolle. Derfor er længen genopbygget i sammenhæng med den trelængede gård, samme gule farve og med stråtækt tag. Torben Bo stod med nøglerne og havde lige forladt sit lederjob på Landbrug og Fødevarer. Selv om det i mange år havde handlet om innovation i fødevarebranchen, så var det udfordrende selv at skulle til at røre i gryderne.

Sammen med vores ”huskok” Benedikte gik vi i marmeladeriet. Vi kiggede på den blanke og helt nye 100 liters kipgryde, som Lisbeth havde foræret Torben Bo i fødselsdagsgave.

Hvad skal være dogmereglerne? spurgte Benedikte, og svaret har siden været ledetråden for det arbejdet i gårdkøkkenet:

  • Masser af Rokkedysse bær i alle produkterne.
  • Nænsom tilberedning med fokus på smag, duft, konsistens og farve
  • Ingen tilsætningsstoffer
  • Brug af økologisk rørsukker, fordi rørsukker fremhæver bærsmag mere end hvidt sukker

  I løbet af de 10 år har Marmeladeriet udviklet sig til et køkken, hvor bærhåndværket får frit løb. Vi har recepter på mere 100 forskellige bærprodukter, vi rør is med masser af bær, vi bager hindbærmuffins og jordbærkager og vi finder på nyt hele tiden.

  Produkterne fra Marmeladeriet sælger og serverer vi i gårdbutikkerne og Jordbærcaféerne på Rokkedyssegaard og Gundekildegaard.


  ALT ER HÅNDLAVET

  Vi hylder det lokale madhåndværk eller rettere bærhåndværk.

  Alt er håndlavet i småskala produktion på Rokkedyssegård.

  Den vigtigste råvare er vores egne bær dyrket på gården, og der er naturligvis masser af bær i alle produkterne. Der er f.eks. 66 % jordbær i vores jordbær is, 75 % bær i marmeladen og 85 % bær i råsyltede bær. Vi ønsker at udnytte, at bær har særligt fine vækstbetingelser for at vokse og udvikle deres smag i Norden.

  Kontakt os gerne via rokkedysse@rokkedysse.dk eller telefon: 31570740.

  ROKKEDYSSE BÆR


  Vi arbejder for, at de friskplukkede bær kommer på tallerkenen samme dag, som de plukkes. Dette gælder både hos vores gæster, kunder og i restauranter i Nordsjælland og København. Vi dyrker sorter, som smager ualmindeligt godt, og vi plukker bærerne, når de smager allerbedst. Vi passer på planterne og miljøet og bruger så vidt muligt mekaniske og biologiske dyrkningsmetoder.

  Rokkedysse ® er vores varemærke og din garanti for bær med smag.

  Velbekomme,
  Lisbeth og Torben Bo Toft Christensen

  Shopping cart0
  Der er ingen produkter i kurven!
  Fortsæt med at handle
  0