Køb juletræet og smag vores hindbærgløgg på rokkedyssegård til julestueKom til Julestue og hygge på rokkedyssegård

Juleåbent

Friske, søde bær og sjove oplevelser

Juleænder2019-11-12T10:27:50+01:00

Juleænder

Hent juleanden på Rokkedyssegaard

Imellem kirsebær træerne har vi indrettet en andegård, hvor årets juleænder går i det grønne græs og snadrer i bærrester fra Marmeladeriet og andre gode sager.

Vi tilbyder nu, at du kan bestille en Rokkedysse juleand og hente den, når vi holder juleåbent i december måned. Bestil og betal depositum, og gør det til en hyggelig juleoplevelse at hente juleanden på Rokkedyssegaard i december måned. Når du besøger gårdbutikken, er I også velkomne til at besøge andegården.

Om juleænderne

Ænderne på Rokkedyssegård opdrættets efter ænders naturlige levefærd. Når ællingerne kommer til gården går de i en overdækket kravlegård, hvor der er masser af lys og luft. De små ællinger kan også gå udenfor overdækningen, og kan derfor levedøgn vælge om de vil være ude eller inde. Om natten samler ællingerne sig under den store varmelampe, og putter sig sammen til det igen bliver lyst.

Når ællingerne er 4 uger gamle, er de klar til at komme udenfor kravlegården, og ud i kirsebærplantagen. Her har de masser af plads at boltre sig på, og bruger meget af dagen på at æde planter og finde lækre snegle og insekter.
Ænderne lever til de er 16 uger (til sammenligning slagtes ænder i standardopdræt efter 8 uger) og bliver slagtet på den mest skånsomme måde. Ænderne indfanges om natten, hvor de er mest rolige, og køres til det nærmeste autoriserede fjerkræslagteri. Vi står selv for indfangning, transport og aflevering til slagteriet, så vi hele vejen igennem sørger for, at ænderne behandles mest skånsomt.

Vores ænder er af racen Dansk Landand. Det er en forædlet race, med udspring i de vilde svømmeænder. Racen kendetegner sig ved at give store flotte slagtedyr, med et godt fedtlag. Det store fedtlag giver et sprødt skind, fantastisk smag, og meget mørt kød. Fedtlaget gør også at anden er nem at stege, uden at den bliver tør. Vægten af ænderne spænder fra ca. 2.8 til 3.8 kg, dog ligger de fleste på 3-3,2 kg. Der medfølger indmad(lever, hjerte, kråse) til alle ænder.

Bestilling og Afhentning:

Ænderne kan bestilles i gårdbutikken på Rokkedyssegaard ved at betale 200 kr. pr. and i depositum i gårdbutikken.
Ænderne kan også bestilles via rokkedysse@rokkedysse.dk med angivelse af:

Navn
Telefon nummer
Antal ænder og eventuelt ønske til størrelse
Afhentningsdag
Indbetaling af 200 kr. pr. and som deposition på Mobilepay 872692 (Rokkedysse ænder). Ingen gebyrer! Depositummet fratrækkes det endelige beløb ved afhentning af anden.

Afhentning af ænderne skal ske på en af følgende datoer:

Mortens aften fredag den 8. november kl. 15.00 – 17.00
Rokkedysse Juleåbent 30. nov. – 1. december kl. 10.00 – 17.00
Rokkedysse Juleåbent 7. – 8. december kl. 10.00 – 17.00
Rokkedysse Juleåbent 14. – 15. december kl. 10.00 – 17.00
Rokkedysse Juleåbent 21. – 22. december kl. 10.00 – 17.00

Alle ænder er frosne ved udlevering. Ænderne slagtes i oktober og fryses ned umiddelbart derefter for at sikre kvaliteten.
Afhentes juleanden i de tre første juleweekender, skal den opbevares på frost. Afhentes Mortens aften anden den 9. november eller juleanden på den den 21. – 22. dec., så kan den lægges direkte i køleskabet, og vil være korrekt optøet til juleaftensdag.

TIPS TIL TILBEREDNING – VORES OPSKRIFT

Du finder vores tips til tilberedning og opskrift her.

Fakta

Race: Dansk Landand.
Opdrættet: Rokkedyssegård v/ produktionsleder Hans Roed Have
Slagtet: DK. 1 times kørsel fra Rokkedyssegaard
Slagtet vægt: 2,8-3,8. normalvægt 3,2 kg
Pris inkl. moms. 145 kr. pr kg
Depositum 200 kr.